Hos tandlægen

Så kom tidspunktet, desværre, hvor jeg skulle til tandlæge. Mor og far har snakket om det mange gange i løbet af året, og jeg syntes det var fint at de havde glemt mig; jeg har set alle de forfærdelige billeder af tandlægens store bor, og det skal i hvert fald ikke ind i min mund!

Far havde fået lavet aftalen med tandlægen, samme dag som børnehaven alligevel holdt lukkedag. Så vi tog derover på cykel og kom indenfor. Tandlægerne havde kursusdag, hvor de blev indført i hvordan de skal føre eletronisk journal for patienter som mig, så der gik lidt tid før vi kom til. Men det gør ikke noget, for de har et venteværelse der er godt udstyret med legetøj, så jeg kunne sagtens få tiden til at gå.

Netop som jeg legede bedst, kom tandlægen og sagde at vi godt måtte komme ind. Jeg sagde at jeg gerne ville have det sørøverskib med som jeg netop legede med, og da hun sagde ok til det, gik jeg med uden yderligere indvendinger.

Jeg kom op at sidde i hendes yndlingsstol, en smart en der kan vippes helt tilbage så man ligger ned, og som kan køres op så hun ikke skal bøje sig ned når hun skal kigge ind i munden på sine patienter. Hun viste mig lampen som skulle lyse ind i min mund, sit lille håndspejl og den smarte trykluft dims, hun bruger til at blæse tænderne rene og pæne med. Jeg fik endda lov til at prøve at puste med den!

Hun kiggede hurtigt på mine tænder, og sagde at de var fine. Men da hun bad mig om at bide sammen, så hun kunne se mit bid, blegnede hendes smil. Hun spurgte mig om jeg brugte sut, og det måtte jeg jo så indrømme. Hun sagde at det var jeg da alt for stor til, og at hun meget gerne ville have dem fordi hun samlede på dem. Hendes opslagstavle var prydet af adskillige sutter, som andre børn havde foræret hende.

Jeg kunne få en lille ting fra hendes skuffe, hvis hun måtte indføre min sut i hendes samling. Det gik jeg med til, og far og jeg gik ud og fandt de to frem han havde i tasken. Da jeg havde givet dem til hende, fik jeg lov til at vælge lidt fra hendes skuffe. Det blev til hele tre nøgleringe med små bolde i.

Lige siden mit besøg hos tandlægen, har jeg ikke brugt sut. Mor sørgede for at tandlægen fik alle de ekstrasutter vi havde liggende derhjemme, så jeg kunne ikke engang snige mig til nogen da vi kom hjem :-(

 
Bare_hun_nu_ikke_borer_i_mine_taender!
Min_kanon_kan_bare_skyde_din_ned_at_du_bare_ved_det!
Det_store_mellemrum_mellem_taenderne_i_min_over-_og_undermund_var_tandlaegen_ikke_særlig_glad_for
 

En mening om “Hos tandlægen”

  1. Det var da godt du fik set dine tænder efter, og så fik du andre ting for dine sutte, det er da godt. Du er jo en stor dreng nu. Så kan dine tænder også nå at rette sig igen.

    Kærlig hilsen farmor og farfar

Skriv et svar